Uoči Svjetskog dana djece (20. 11. 2021.) djelatnice našeg Mobilnog tima izradile su prigodnu igru kako bi na najbolji mogući način obilježile taj dan – zabavljajući se s djecom.

Nova igra svakom djetetu donosi veselje, ali ubrzo su naši korisnici iz Delnica s kojima se najčešće viđamo, shvatili da iza ovih redaka stoje i neke poznate dogodovštine. ‘Dan u školi’ zamišljen je kao igra na ploči gdje crvena ili zelena polja predstavljaju neko poželjno ili nepoželjno ponašanje na hodnicima, u učionicama ili okućnici škole. Za svako poželjno ponašanje dijete napreduje prema kraju ‘Dana u školi’ gdje ga čeka pehar, a za svako nepoželjno nazaduje prema početku igre. Po polju su postavljene i ljestve koje mogu ubrzati ili usporiti tijek igre, ovisno s koje strane se stane na polje, što djeci predstavlja element iznenađenja i unosi dinamiku u kretanje po ploči. Uz svako crveno i zeleno polje dolazi kratak opis onoga što se dogodilo u školi i posljedice koje idu uz taj događaj. To edukatorima koji igraju s djecom daje odličnu priliku za raspravu, a djeci omogućuje uvid u posljedice svog ponašanja.

Kako bi vam bilo jasnije o čemu pričamo, igru (značenja polja, ploču možete i sami jednostavno izraditi) možete je preuzeti na ovom linku Dan u školi – polja te vas pozivamo da je i sami isprobate!

Djelatnice Mobilnog tima