Zima je doba godine koje donosi radosti igre na snijegu, stvaranje snjegovića, te adrenalinske avanture na sanjkama i skijama. Nedavno smo imali priliku uživati u tim čarima na Platku, ali bez skijanja i doživjeti nezaboravan dan na snijegu.

Ivan, Alen, Emanuel, Leon i Lukas tjedan dana planiraju kako će napraviti ogromnog snjegovića pa su za to pribavili i mrkve od kuharice Vesne. U kombi vozilu, dok smo se vozili prema Platku, atmosfera je bila ispunjena smijehom, šalama i, naravno, pjesmom.

Bojazan da li će uopće biti snijega nestao je pri pogledu na vrh Radeševo. Prvi korak bio je stvaranje snjegovića. Rukavice, lopata i mrkva, a i par suhih grana postali su alati za izradu simpatičnog snjegovića. Dok smo oblikovali svaku kuglu snijega, osjećala se kreativnosti i zajedništvo.

Nakon snjegovića počele su pripreme za sanjkanje, jednu od najomiljenijih zimskih aktivnosti. S osjećajem adrenalina pronašli smo stazu kroz šumu i spuštali se niz strminu uz vrisak i smijeh zbog prevrtanja dok su nas šetači spretno izbjegavali.

Višekratno penjanje i spuštanje umorilo nas pa smo dan zaključili uz topli napitak i zalazak sunca iza snježnih vrhova. Osjećaj topline nakon hladnog dana donio je dodatnu udobnost, stvarajući savršeni završetak dana na snijegu.

Ovaj dan na snijegu potaknuo je radost i podsjetio na važnost zajedništva i ljepotu prirode u zimskom okruženju. Svaka aktivnost dodala je svoju magiju, stvarajući nezaboravne trenutke koji će ostati urezani u sjećanju kao simbol čarolije zimskog dana.