Volonterski klub DZO Rijeka „zavolontirao“ se s Udrugom Smart, u Kampanji Hrvatska volontira 2018. godine. Ponosni smo što je i naša akcija bila dio 288 prijavljenih volonterskih aktivnosti u Hrvatskoj.

Sve je bilo unaprijed dogovoreno, odredilo se mjesto volontiranja, plan se razradio, volonteri se obavijestili da dana 26.05.2018.g. dođu u dvorište Vukovarske 49. „Smartovci“ su nam osigurali i donirali potreban vrtni alat, kosilicu, sadnice, kao i boje i lakove za dvorišna vrata i ogradu.

Neposredno prije njihovog dolaska članovi našeg Volonterskog kluba dali su se na posao tehničke prirode te spojili kosilicu i osposobili je za košnju.

U točno zakazano vrijeme, predstavnice Udruge Smart, Danijela, Marta i Tamara stigle su s vanjskim volonterima koji su se odazvali na njihov poziv. Svi smo bili na okupu, podijelili se u skupine, svatko je dobio dio prostora. Grupa „pitura“ krenula je s bojanjem dvorišnih vrata i ograde,  grupa „vrtlara“ započela je košnju trave i čišćenje dvorišta Vukovarske 47.

Opet su se istaknule prepoznatljive, vrijedne, ljubičaste majice našeg Kluba. Male i velike ruke nesebično su se udružile i dale svoj doprinos uređenju životnog okruženja. Ništa nam nije bilo teško, ni visoka temperatura toga dana nije nas spriječila da zadatke privedemo kraju. Željko i Leon vješto su baratali kosilicom tako da je visoka trava u kratkom vremenu naprosto nestala. Edin i Milan, iako maleni, bili su vrlo poletni i svima su priskakali u pomoć. Iako danas nisu bili u pitanju matematički zadaci i formule, naša Elizabeta – dobitnica Pohvalnice „Volonteri godine 2017.“, zasukala je rukave i još jednom dokazala da je s pravom ponijela tu titulu.

Nismo ni primijetili da je vrijeme ručka, ali nas je na to podsjetila naša kuharica Vesna. Obzirom da je zacrtani plan bio gotovo odrađen, rado smo se njenom pozivu odazvali, ali smo prije toga sve dotjerali i uspjeli se fotografirati za sjećanje.

Hrvatska volontira 2018. – 26. maja 2018. Dan za pamćenje kada se Volonterski klub DZO Rijeka „zavolontirao“ s Udrugom Smart!