Već tradicionalno naša djeca sudjeluju na Festivalu sporta i rekreacije „Homo si teć“ na riječkim ulicama. Ove godine to su bili korisnici Male skupine, Muške resocijalizacije i Poludnevnog boravka u OŠ Zamet, u pratnji svojih odgojiteljica. „Homo si teć“ je najmasovnija ulična utrka koja se već dugi niz godina odvija u Rijeci i svake godine privuče oko 9000 rekreativaca. Utrku prati i humanitarna akcija „Trčim i pomažem“, a prikupljeni prihod ove godine namijenjen je sportašima s invaliditetom.

Ovogodišnji 22. po redu Festival sporta i rekreacije „Homo si teć“ trajao je od 07. do 22. travnja te nudio čak 9 utrka pod sloganom “Rijeka trkača”. U tom periodu u „Gradu koji teče“, sve je u znaku trčanja, sporta, rekreacije i humanosti.

Od ponuđenih utrka mi uvijek odaberemo onu za građanstvo koja je duga 1.8 km, a koja zapravo okuplja najveći broj građana. U njoj uživaju svi koji su voljni biti dio ove tradicije, od najmlađih do najstarijih. Trči se u najužem dijelu grada, ceste su zatvorene za promet, što predstavlja poseban doživljaj za našu djecu koja uživaju u slobodi kretanja trčeći po velikim praznim ulicama. Nakon utrke, osvježili smo se sočnim narančama koje su nuđene na brojnim štandovima. Izgubljenu energiju u utrci nadoknadili  smo u Mc Donalds-u, birajući mnoge zdrave proizvode. Veselili smo se i na Rivi gdje je nastupao dječji bend i gdje su naša djeca od mnogih sponzora dobila različite poklončiće. I ove godine bilo nam je naklonjeno savršeno proljetno vrijeme, koje smo iskoristili  i za šetnju nakon završene manifestacije.

Ovim putem još jednom zahvaljujemo Riječkom sportskom savezu na doniranim majicama za sudjelovanje u utrci.