Završni izlet na kraju ove školske godine, korisnici Odjela smještaja sa svojim odgojiteljima proveli su u adrenalinskom Glavani parku u Istri. Gotovo cijeli dan je protekao u okupaciji  prilično izazovnim aktivnostima. Okušali smo se u preprekama žute, plave i crne staze na visinama od 2 do 10 metara, zip line-u, ljuljali se na 11 metara visokoj ljuljačci, skakali s 20 metara visine od čega su prve dvije sekunde slobodnog pada pa taj korak treba moći napraviti. Najhrabriji su se dali ispucati iz praćke tzv. ljudskog katapulta.

Osnovne vještine i pravila sigurnosti savladali smo na tlu, pa na  2 metra, a sve dalje bile su borbe sa samim sobom.  Svi od 8 do 18 godina našli su se pred izazovom prije ili kasnije i svi su ga uspješno savladali. Jedni drugima smo bili podrška i najglasniji navijači. Posebno moramo istaknuti pristup i strpljenje osoblja parka jer su nam se potpuno posvetili i bodrili nas. 

Nakon što smo se zasitili adrenalina i fine hrane s roštilja uputili smo se na more u Mošćeničku Dragu i putem prepričavali dojmove.  Prepričavali smo doživljaje i danima nakon izleta tako da ne vjerujemo da će ikad biti zaboravljeni.