Iako je već odavno započela nova školska godina, a i došla nam jesen, od mnogobrojnih aktivnosti i radnog ritma, na Odjelu dijagnostike, nismo dosada stigli napisati što smo sve već napravili. Njezin početak obilježili smo akcijom uređivanja naše okućnice, a posebice magnolije, palmi, ruža…koje su nas dočekale raširenih grana.

Zadnje ljetne cvjetove ubrali smo i unijeli u prostor gdje svakodnevno boravimo.

Naši prvi korisnici oživjeli su cjelogodišnje stablo, koje će nam tijekom svih godišnjih doba dovoditi djecu različitih imena iz svih krajeva Lijepe naše.

Dječjim rukama jesen se nastanila i u našoj učionici. Školska ploča postala je ogledalo promjenjivosti vremena ovog godišnjeg doba, ali i radnih aktivnosti životinjskog svijeta.

S prvim danima jeseni, ljetno cvijeće zamijenilo je polje bundeva. Ovogodišnji urod bio je toliko bogat pa su djeca odlučila višak plodova odnijeti u kuhinju kako bi naši kuhari skuhali bučinu juhu.

Nakon jesenjeg jelovnika poželjna je rekreacija pa nam je dobro došao Europski tjedan sporta ususret kojem smo istaknuli one nama najzanimljivije (nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, boks, break dance…).

Dan 16. listopada spominje se kao Svjetski dan hrane, stoga smo s našim korisnicima proveli edukativnu radionicu s ciljem osvješćivanje problema gladi u svijetu. Zaintrigirani ovom temom, sami su inicirali simbolični prikaz kako senzibilizirati ljude da pomognu onima kojima je to neophodno potrebno. Napunili su košaru hranom te je balonom poslali gladnima u svijetu poručujući tako da misle na njih.

Ovo je samo početak! U istom ritmu nastavljamo dalje s našim aktivnostima što ćemo ubrzo i podijeliti s vama.