Svake godine ministarstvo nadležno za obitelj, sada Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) obavještava Vas o objavi Natječaja za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta.

Republika Hrvatska svake godine u povodu Svjetskog dana djeteta koji se obilježava 20. studenog na dan prihvaćanja Konvenciju o pravima djeteta, dodjeljuje nagrade za promicanje prava djeteta. Postupak dodjele nagrada je uređen Zakonom o Nagradi za promicanje prava djeteta (Narodne novine, broj:j 96/03 i 3305).

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima čiji rad predstavlja trajan doprinos u promicanju prava djeteta. Godišnje nagrade se dodjeljuju pojedincima i/ili grupi pojedinaca za najznačajnija ostvarenja na različitim područjima prava djeteta u protekloj godini. Kandidate za nagradu mogu predložiti pravne i fizičke osobe.

Ministarstvo je 7. listopada 2022. objavilo Natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2022. godini, u Narodnim novinama, Jutarnjem listu te Večernjem listu, kao i na mrežnoj stranici Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.