Djeca Odjela dijagnostike smatrala su poželjnim odati počast svojim majkama i majčinstvu, stoga smo zajedno doprinijeli obilježavanju ovog posebnog dana koji se označava u većini drugih zemalja.

Malo smo ponovili gradivo i podsjetili se kako je Majčin dan u zapadnom svijetu uspostavljen u 20. stoljeću, a svoje korijene ima u engleskom i američkom pokretu žena. Organizirala ga je Amerikanka Ann Maria Reeves Jarvis 1865.g., pod nazivom Mothers Day Meetings, gdje su majke imale priliku razmjenjivati ideje o aktualnim pitanjima.

Potom je nakon druge godišnjice smrti njezine majke, dana 12.05.1907.g., osnovala Memorial Mothers Day Meeting i s 500 bijelih karanfila izrazila ljubav prema majci, a u mjesnoj crkvi ih dijelila drugim majkama. Američki predsjednik Woodrow Wilson proglasio je 1914.g. Majčin dan nacionalnim praznikom te se običaj ubrzo proširio i na područje Europe.

Dakle, da utvrdimo gradivo – tog dana se majke i bake darivaju cvijećem, čestitkama ili poklonima dok su bijeli i crveni karanfili ipak pali u zaborav. No, naša djeca su osvježila sjećanje na karanfile te ih „oživjeli“ i prenijeli na pano. Ali, kako ne bismo bili  samo u prošlosti,  kako naše korisnike usmjeravamo ka boljoj i svjetlijoj budućnosti,  na drugom panou  uvrstili su raznobojno cvijeće.

Kako nam je bilo toga dana pogledajte u nastavku…

I da ne zaboravimo, svoju ljubav prema majkama pretočili su i u stihove. Evo kako je to napisala naša Ema:

               Moja mama