Odjel boravka ove godine za izletnu destinaciju izabrao je naš glavni grad i to ni više ni manje nego Muzej iluzija i Zoološki vrt u Maksimiru. Odučili smo se i raspodijeliti tako da su PDB Opatija, Podmurvice i Zamet na izlet išli 28. 5., a PDB Gornja Vežica, Brajda, Pehlin, Srdoči te Poludnevni pri Domu 4. 6. 2018. . Ekipa iz prvog izletnog termina prvo je obišla Zoološki vrt dok je druga ekipa išla drugim redoslijedom.

Uz pjesmu i solo izvedbe na mikrofonu autobusa put autocestom Rijeka- Zagreb brzo nam je protekao. Spremni i uzbuđeni krenuli smo vrućim zagrebačkim asfaltom kroz glavnu ulicu „Ilicu“ i ušli u svijet iluzija. Jedino što u ovom izletu sigurno nije varka ili iluzija jest vrućina koja nas svejedno nije omela u uživanju. Kako nam tijelo izgleda u neobičnom ogledalu, što su to optičke iluzije ili je li moguće „staviti glavu na pladanj“ sve smo to iskusili. U muzeju je vladalo veliko uzbuđenje s čestim povicima: „a profesorice dođite vidjeti ovo!“.

Zoološki vrt i guste krošnje maksimirskog parka pružile su nam odmor od ulica glavnoga grada. Svi smo se prvo upitali gdje je nastamba lavova, a nakon lemura, zmija, vukova uspjeli smo pronaći i lavove koji su se lijeno izležavali na suncu. Muzej iluzija je bio jako zabavan, no većina djece ipak je najviše bila oduševljena zoološkim vrtom. Osim pošalica na temu majmuna i tko je njihov najbliži rođak, ostali smo fascinirani različitim zmijama pa smo tako i po prvi puta vidjeli poskoka u živo.

Nakon puno hodanja i razgledavanja PDB-ovci su se odmarali na travnjacima parka Maksimir, hvatajući duboku hladovinu, no neki su imali energije i za nogomet, badminton ili čak kartanje. Put za Rijeku ubrzali smo različitim igrama poput „kalodonta“, „pogodi životinju“, ali naravno nismo mogli ni bez pjesme. U tome su se najviše istaknuli korisnici PDB-a Brajda i Pehlin te smo na ovom izletu uočili mnoge mlade talente.