Halloween ili Noć vještica praznik je koji se najviše slavi u Americi, no pod utjecajem američkih filmova sve je prihvaćeniji i kod nas. Još uvijek ne postoji navika proslave ovog praznika, koji se u Americi slavi noć uoči Svih svetih, ali se može pronaći neki party, pogledati dobar horor na televiziji ili prostor ukrasiti bundevama.

S obzirom da volimo obilježavati svjetske praznike, ove su godine Noć vještica odlučili obilježiti i korisnici stalnog smještaja (Muška resocijalizacija). Mnogo se vremena provelo u odabiru i izradi materijala za plakat – neizostavne crna i narančasta boja, lanci, duhovi, vještice, šišmiši i nezaobilazne bundeve.

Dječaci su se potrudili da njihovi crteži izgledaju što strašnije te su svoje rukotvorine izložili na panou Odjela. Razmišljajući o simbolima Halloweena, došli su na ideju kako bi se i sami mogli okušati u rezbarenju bundeva, s kojima su se neki susreli po prvi puta. Nakon kratkih uputa krenuli su sa zabavnom izradom svojih lampiona. Izdubivši bundeve inspiraciju za što originalnijim licem potražili su na internetu. U ukrašene lampione ubacili smo zapaljene lučice i stavili ih na vidljivo mjesto kako bi zločesti vampiri i vještice ostali što dalje od nas…