U subotu, 30. ožujka 2019. godine, s početkom u 10.00 sati, održan je domski sportski susret u SRC „3. Maj“ organiziran od strane Doma za odgoj djece i mladeži Rijeka.

Sudjelovali su svi domovi za socijalnu skrb koji pružaju usluge djeci i mlađim punoljetnim osobama s poremećajima u ponašanju u Republici Hrvatskoj.

Sportski susret je okupio više od stotinu djece i mladih. Nakon uvodnog pozdrava i govora ravnateljice Doma za odgoj djece i mladeži Rijeka dr.sc. Dine Šverko, prof., započelo je natjecanje u četiri discipline: mali nogomet, stolni tenis, košarka – slobodno bacanje i žongliranje loptom.

Atmosfera na terenu je bila natjecateljska, ali u isto vrijeme i prijateljska. U stankama se je družilo, osvježilo pićem i čokoladnim krafnama.

Prvo mjesto u malom nogometu pripalo je Domu za odgoj djece i mladeži Rijeka, zlatna medalju iz stolnog tenisa otišla je u Centar za pružanje usluga u zajednici Zagreb – Dugave, u košarci – slobodnom bacanju zlato je osvojio Odgojni dom Mali Lošinj, dok su najbolji u žongliranju loptom bili korisnici Doma za odgoj djece i mladeži Zadar. Nakon dodjela pehara i medalja poslužen je ručak u Domu za odgoj djece i mladeži Rijeka.

Događaj je financijski poduprijelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz Godišnji financijski plan ustanove u kojem je događaj planiran, Grad Rijeka je donirao korištenje SRC „3. Maj“ bez naknade, Lions klub Rijeka je donirao sokove za osvježenje, a stolnoteniski športski klub Srdoči omogućio je korištenje prostorija za stolni tenis. “