Nikad dosta sporta.. već drugi dan nakon Zadra evo nas i na Rujevici. Pokušavali smo mi to i lani, ali uvijek nas nešto sprječavalo, dečkima (korisnicima) se nije dalo ići ili nisu zaslužili ili je prerizična utakmica ili nije bilo mjesta. Ovog puta se sve posložilo te su Marin, Mateo, Nehad i Oussama, zajedno sa odgajateljem prvi puta u svom životu prisustvovali prvoligaškoj utakmici HNL na Rujevici, Rijeka vs Slaven Belupo.

Uhodana je to procedura NK Rijeke prijatelja djece. Dobili smo obavijest o osiguranim besplatnim kartama i detaljne upute o preuzimanju karata te mapu do naših sjedala. Okupili smo se u 18:00 ispred Doma i navijački „nabrijani“ krenuli put stadiona. Sve se odvijalo po planu te smo pola sata prije utakmice zauzeli svoja mjesta na zapadnoj tribini, drugi red do igrališta. Sve nam je bilo interesantno, ipak nam je to prvi puta 🙂 . Zagrijavanje igrača, okupljanje Armade na sjeveru, vješanje transparenata, maskote Pešekan i gospođa Pešekan.

Utakmica je započela sa sučevim zviždukom točno u 19:00, a s time i huk sa sjevera: „RI-JE-KA, RI-JE-KA, ….“ te se izmjenjivalo s navijačkim pjesmama „Volim Te Rijeekoo“, „Ajmo Rijeko“, „AleAlee“. Na poluvremenu prošetali smo ugostiteljskim dijelom Rujevice, slikali se s Pešekanom i počastili se kokicama. Drugo poluvrijeme bilo nam je zanimljivije jer su Riječani napadali ispred nama bližeg gola. Utakmica je protekla uz konstantne šanse domaćina, ali i opasnih kontra napada momčadi iz Koprivnice. Nažalost Rijeka ni petu utakmicu za redom nije ostvarila pobjedu,
Rijeka : Slaven Belupo – 0 : 0 . Po završetku utakmice otrčali smo kako ne bi zapali u gužvu te putem glasno komentirali neiskorištene šanse. Rastali smo se pomalo promrzli, ali zadovoljni što smo napokon prisustvovali tom sportskom događaju.

Hvala NK Rijeci s.d.d. što nam je to omogućila. Forza Fiume!