„Tko želi osigurati dobro drugima, već je osigurao dobro sebi.“

Davno je vrlo mudro zborio Konfucije, kineski filozof. I zbilja, toliko puta smo se svi uvjerili u istinitost ove tvrdnje. Davanje=primanje. To znamo i u Volonterskom klubu DZO Rijeka pa u novoj kalendarskoj godini nastavljamo sa svojim angažmanom.

Ovog ožujka priključili smo se humanitarnoj akciji „Prikupi i ti čep za kabinet“ koja se održava u okviru nacionalnog projekta „Želimo vježbati vid“, a u organizaciji Udruge „… i djeci s ljubavlju“. Ciljeva cijelog projekta je više, a krajnji ishod bio bi pokretanje i opremanje kabineta za vježbanje vida, prvog takvog u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

Svoj doprinos jednog sunčanog četvrtka dali su korisnici Odjela dijagnostike, Marija, Senada i Sebastian s profesoricama Jelenom i Sandrom priključivši se djelatnicama udruge u raspakiravanju, sortiranju i ponovnom pakiranju prikupljenih plastičnih čepova u kutije i vreće, kao i slaganju istih u skladište kako bi paketi bili spremni za prijevoz i otkup. Kako nam je rečeno, prikupljena sredstva u ovoj fazi utrošit će se na kupnju specijaliziranih tipkovnica za osobe s poteškoćama vida. Doznajemo da se humanitarna akcija nastavlja tijekom 2019.g. stoga smo već dogovorili kako s veseljem ponovno dolazimo volontirati. Predsjednica udruge zahvalila je Volonterskom klubu DZO Rijeka na aktivnom i odgovornom angažmanu te nas nagradila prigodnim zahvalnicama.

Uz navedeno, svi korisnici i djelatnici našeg Doma angažirali su se oko prikupljanja plastičnih čepova koje ćemo sljedeći puta ponijeti sa sobom u udrugu. Jer, dobro je činiti dobro!