Kada smo čuli za ideju da će se izrađivati adventski vijenci čijom će se prodajom pomoći rad Prihvatilišta za beskućnike „Ruže Sv.Franje“, odmah smo reagirali. Osjetili smo potrebu da budemo dio te zamisli kako bi svojim radom pomogli nekome kome je to najviše potrebno. Brzo smo se dogovorili s provoditeljima projekta, Franjevačkim svjetovnim redom s Trsata.

Oduševljeno su prihvatili našu ideju da djeca s odgajateljima izrade vijence te ih doniraju za akciju. Krenuo je dogovor na koji način ćemo izraditi i ukrasiti vijence. Odazvala su se djeca i kolege iz Poludnevnih boravaka osnovnih škola Zamet, Podmurvice i Srdoči. Uslijedila je nabavka materijala koja se najviše odvijala u prirodi. Šetali smo oko naših škola te tražili prirodne materijale koji bi bili prigodni za uređivanje vijenaca. Uskoro su vijenci jedan za drugim bivali gotovi te smo počeli planirati naš izlet na Trsat kako bi ih uručili. Na izlet smo otišli 20. 11. u zajedništvu s djecom i kolegama svih koji su bili uključeni u ovu akciju. Tamo su nas primili fratri koji su nam organizirali obilazak svetišta i samostana. Osim o povijesti slušali smo o ljudima koji su pohodili svetište, mnogim značajnim ličnosti poput pape Ivana Pavla II te Majke Tereze.

Fratri su bili toliko ljubazni pa su nas odveli u svoj samostan, tamo su nam pokazali prostor blagovaone, lijepe oslikane zidove, a posebno je bilo što smo mogli ići na „tajni“ balkončić koji se otvara iza slike. Nakon svega smo predali naše adventske vijence, a domaćini su nas počastili finim kolačima, grickalicama i sokom.

Nama veliko zadovoljstvo i zabava kao što su likovne radionice na kojima smo izrađivali vijence, pretvorilo se u značajnu financijsku pomoć prihvatilištu za beskućnike. Svi vijenci su prodani zahvaljujući dobrim ljudima koji su ih kupili da krase njihov stol.