U četvrtak, 12. prosinca 2019., u našem Domu za odgoj održana je priredba povodom Božića i Nove 2020. godine…

Protekla 2019. ostat će, u našim dječjim životima, upamćena kao poprilično turbolentna. Bilo je u njoj svega; dosadnih obaveza učenja, prakse, ispita…. No, bilo je i lijepih trenutaka poput Amorovih strelica koje su nas precizno pogodile direktno u srce, bilo je izleta, druženja, muzike, sporta……ma, kažem vam, opće ludilo!

Zbog svega toga smo željeli na kraju godine, nama dragim ljudima, kratkim programom pokazati naše talente. Možemo vam reći da smo se poprilično raspjevali, rasplesali, svirali, a sve uz veliku dozu opuštenosti. Zbog toga nam se potkrala i pokoja greška u tonalitetu ili pak brzinskom recitiranju, a sve zbog treme koja nas je opasno „pukla“. No, nitko nam nije zamjerio jer je opće raspoloženje popratila pozitivna energija koja je poput Božićne čarolije obgrlila nas i goste.

Ekipa PDB-a Brajda, otpjevala je pjesmu Male stvari, uz pratnju gitare i bubnjeva. Maja i Sven čak su otplesali i bečki valcer! Ekipa iz PDB-a Opatija je, pjevajući na engleskom, podijelila i čestitke uzvanicima. Ravnateljica je uručila zahvalnice za djecu koja su se iskazala kao volonteri.

Ekipa iz Čandekove, s Odjela smještaja (muške resocijalizacije i male skupine), otpjevala je mix prigodnih pjesama u rep i klasičnoj varijanti. Voditeljica Lucija, s Odjela smještaja (ženske resocijalizacije), ležerno i teatralno je vodila program, te smo na trenutke pomislili kako bi mogla dobiti angažman i na televiziji. Naše gošće iz Učeničkog doma Marije Krucifikse Kozulić su nam, kao ekstra iznenađenje, otpjevale pjesme Sveta noć i Hallelujah.

Nakon priredbe je bio domjenak na kojem smo se pogostili uz laganu „ćakulu“ s našim gostima. Na kraju smo svima uputili želju da se ponovo vidimo dogodine uz moto: “Ma neka smo mi svi živi i zdravi, za sve ostalo ćemo lako!“

Blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2020. godinu, žele Vam djeca i djelatnici našega Doma za odgoj djece i mladeži Rijeka