Dom za odgoj djece i mladeži Rijeka

imageimageimageimage


Dom za odgoj djece i mladeži Rijeka

Vukovarska 49
51000 Rijeka

Telefoni:
Upravna zgrada:
+385 (51) 671 083
+385 (51) 672 480-fax

Dijagnostika:
+385 (51) 672 344

Savjetovanje:
+385 (51) 672 344

Prihvat:
+385 (51) 678 758
+385 (51) 672 282

Mala skupina:
+385 (51) 672 485

Ženska resocijalizacija:
+385 (51) 671 708

Muška resocijalizacija:
+385 (51) 672 282

Sudske odgojne mjere:
+385 (51) 672 485

Poludnevni boravak u Domu:
+385 (51) 674 412

Poludnevni boravci u školama:

OŠ Podmurvice:
+385 (91) 672 4804

OŠ Zamet:
+385 (91) 672 4803

OŠ Srdoči:
+385 (91) 472 4806

OŠ Brajda:
+385 (91) 472 4812

OŠ Gornja Vežica:
+385 (91) 472 4813

OŠ Kozala:
+385 (91) 472 8114

OŠ Opatija:
+385 (99) 264 8018

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ops-mala
vuk47-mala
candekova-mala

Bilješka sa 3. sastanka Odbora na projektu „Ostvarimo prava djece bez pratnje!“ održanog 28. lipnja 2019. od 13.00 do 14.30 sati u Hrvatskom pravnom centru u Zagrebu, Hebrangova 21

Prisutni (abecednim redom):

1. Siniša Bogdanić, novinar, Radio Mreža
2. Elvis Gotal, učitelj-nastavnik u Odgojnom domu Ivanec
3. Tatjana Holjevac,voditeljica projekta, Hrvatski pravni centar
4. Irena Majstorović, vanjska suradnica, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
5. Gojko Štulina, pravnik, Hrvatski pravni centar
6. Dina Šverko, ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Rijeka
7. Božo Vrkljan, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb - Dugave

Prijedlog dnevnog reda:

1. Usvajanje dnevnog reda
2. Usvajanje zapisnika Druge sjednice Odbora projekta
3. Izvještaj o radu i evaluacija provedenih projektnih aktivnosti od zadnjeg sastanka Odbora:

3.1. Sastanci sa stručnim djelatnicima domova zdravlja u Zagrebu, Rijeci i Ivancu
3.2. Individualni razgovori s djecom bez pratnje
3.3. Polugodišnji izvještaj

4. Projektne aktivnosti Radio mreže – dogovori oko snimanja tematskih emisija (plan: emitiranje 8 tematskih radijskih emisija na 10 radijskih postaja, o pravima djece bez pratnje s posebnim osvrtom na ostvarivanje prava na obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i spajanje obitelji)
5. Diseminacija obavijesti o projektu
6. Utvrđivanje termina idućeg sastanka Odbora projekta
7. Obavijesti & pitanja

Na početku sastanka, T. Holjevac, voditeljica projekta, pozdravila je sve prisutne. Na sastanku su jednoglasno donesene sljedeće odluke/zaključci:

1. Usvojen je dnevni red 3. sastanka Odbora projekta.
2. Usvojen je zapisnik 2. sastanka Odbora projekta.
3. T.Holjevac izvjestila je sve sudionike da su sve aktivnosti obavljene u skladu s planom projekta te predstavila izvještaj o radu i evaluaciju provedenih projektnih aktivnosti od zadnjeg sastanka Odbora: 


Održana dva sastanka s predstavnicima domova zdravlja u Zagrebu i Rijeci, sljedeći sastanak se očekuje u srpnju/rujnu o.g. u Ivancu. Dana 16. travnja 2019. godine održan je prvi interaktivni sastanak sa stručnim djelatnicima/cama domova zdravlja i predstavnicom Ministarstva zdravstva u Zagrebu organiziran u suradnji s Hrvatskim Crvenim križom, u odnosu na ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu djece bez pratnje. Na sastanku je prisustvovalo ukupno 14 sudionika, uključujući predstavnike Domova zdravlja Zagreb - Istok, Zagreb - Zapad i Zagreb - Centar različitih stručnih profila (voditelj službe obiteljske medicine, referent za informiranje, pomoćnica ravnateljice, pomoćnica za sestrinstvo-glavna sestra i voditeljica
patronažne službe, pravnica), predstavnicu Ministarstva zdravstva, predstavnicu Centra za socijalnu skrb Novi Zagreb te predstavnike/ce Hrvatskog Crvenog križa i Hrvatskog pravnog centra.

Sastanak je održan u prostorijama Hrvatskog Crvenog križa te ga je vodila voditeljica projekta Tatjana Holjevac, koja je održala predavanje o osnovama sustava međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj, pravima i obvezama posebnih skrbnika te o pojedinim pravima i obvezama djece bez pratnje s naglaskom na pravo na zdravstevnu zaštitu. S obzirom da je sastanak bio interaktivnog karaktera, tijekom predavanja raspravljalo se o izazovima i problemima u radu s djecom bez pratnje s kojima se susreću stručni djelatnici različitih stručnih profila u domovima zdravlja, svatko sa svog aspekta djelovanja te su se pokušali riješiti neki od konkretnih problema u praksi s kojima se stručni djelatnici svakodnevno susreću. Održavanjem ovog i sličnih sastanaka nastoji se doprinijeti podizanju znanja i vještina stručnih djelatnika/ca u domovima zdravlja koji su se ili će se, u svom radu susretati s djecom bez pratnje. Dana 29. svibnja 2019. godine, održan je drugi interaktivni sastanak sa stručnim djelatnicima/cama domova zdravlja u Rijeci u odnosu na ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu djece bez pratnje. Na sastanku je prisustvovalo ukupno 44 sudionika, uključujući predstavnike Domova zdravlja PGŽ-a ispostava Rijeka, Rab, Krk, Opatija, Čabar, Delnice i Vrbovsko različitih stručnih profila (pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, njega u kući, patronažne sestre), djelatnike/ce Centra za socijalnu skrb Rijeka, Doma za odgoj djece i mladeži Rijeka te predstavnike/ce Hrvatskog pravnog centra. Sastanak je održan u prostorijama Doma Zdravlja PGŽ-a u Rijeci te ga je vodila voditeljica projekta Tatjana Holjevac, koja je održala predavanje o osnovama sustava međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj, pravima i obvezama posebnih skrbnika te o pojedinim pravima i obvezama djece bez pratnje, s naglaskom na pravo na zdravstvenu zaštitu. S obzirom da je sastanak bio interaktivnog karaktera, tijekom predavanja raspravljalo se o izazovima i problemima u radu s djecom bez pratnje s kojima se susreću stručni djelatnici različitih stručnih profila u domovima zdravlja, svatko sa svog aspekta djelovanja te su se pokušali riješiti neki od konkretnih problema u praksi s kojima se stručni djelatnici svakodnevno susreću. Održavanjem ovog i sličnih sastanaka nastoji se doprinijeti podizanju znanja i vještina stručnih djelatnika/ca u domovima zdravlja koji su se ili će se, u svom radu susretati s djecom bez pratnje.

Održana su 3 pravna savjetovanja s djecom bez pratnje smještenom u Centru za pružanje usluga u zajednici Zagreb Dugave (2) i Domu za odgoj djece i mladeži Rijeka. Djeca su bila iz Afganistana (3), Iraka (1), Maroka (3), Alžira (1) i Tunisa (1). Ukupno je razgovarano s 9 djece bez pratnje.

Izrađen je koncept snimanja i emitiranja tematskih radijskih emisija.

Redovito su objavljivane vijesti o provedenim aktivnostima na web i facebook stranicama HPC-a i partnera.

15.5.2019. podnesen je polugodišnji izvještaj MDOMSP.

Prisutni su iznijeli i svoje dojmove i povratne informacije vezane za održane sastanke, te su se složili da su provedeni profesionalno te da je povratna reakcija prisutnih na sastanku pozitivna. Članovi Odbora su izrazili zadovoljstvo i održanim pravnim savjetovanjima s djecom koje se odvija prema planu te pomaže djeci bez pratnje da se upoznaju s pravnim regulativama vezanim za ostvarivanje njihovih prava. 

  1. Dogovoreno je da se voditelji domova zdravlja aktivno uključe u snimanje radio-emisija (plan: emitiranje 8 tematskih radijskih emisija na 10 radijskih postaja, o pravima djece bez pratnje s posebnim osvrtom na ostvarivanje prava na obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i spajanje obitelji). Modalitet sudjelovanja i pripreme je da se kontakt odvija telefonski i putem e-maila te da se istom pristupi već početkom idućeg tjedna. Prije navedenog potrebno je utvrditi raspored godišnjih odmora voditelja domova zdravlja pa je tako utvrđeno da je voditelj doma u Zagrebu gospodine Božo Vrkljan na godišnjem odmoru u periodu od 15.07.2019.-15.08.2019.; voditeljica doma zdravlja u Rijeci gospođa Dina Šverko u periodu od 11.07.2019.-16.08.2019., a voditelj doma zdravlja u Ivancu gospodin Elvis Gotal u periodu od sredine kolovoza 2019. Nakon spomenutog pristupilo se detaljnom dogovaranju sadržaja i koncepta samih radijskih emisija na način da su se intenzivnije u raspravu uključili i gospođa profesorica s Katedre za Obiteljsko pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu Irena Majstorović i moderator emisija gospodin Siniša Bogdanić. Dogovoreno je da bi se trebala emitirati uvodna emisije koja bi najavila serijal ostalih i čiji glavni akter bi trebala biti gospođa Tatjana Holjevac kao voditeljica cijelog projekta. Predviđeno je da svaka emisija traje u prosjeku 5-6 minuta. Nadalje je dogovoreno da bi svaka pojedina emisija trebala obrađivati jednu od predviđenih tema bilo da se radi o školovanju, zdravstvenoj zaštiti ili spajanju obitelji. Također je dogovoreno da temu o pravu djece bez pratnje na školovanje obradi dom u Ivancu, emisiju o zdravstvenoj zaštiti da obradi dom u Rijeci, a temu spajanja obitelji jer su se oni jedini od nazočnih aktera u praksi i susretali s istom- dom u Zagrebu. Dogovoreno je da u svim predstojećim emisijama kao uvodničar kratko izlaganje održi profesorica Irena Majstorović. Također je predviđeno i snimanje tri emisije s temom obveza posebnih skrbnika o čemu bi sva tri doma naveli svoje primjere iz prakse. Što se radijskih emisija tiče, dogovoreno je da će se pripreme i snimanje osam radijskih emisija provesti u periodu do korištenja godišnjih odmora, a emisije će se emitirati zadnjih 8 tjedana provođenja projekta. S. Bogdanić zadužen je za snimanje, montiranje i emitiranje emisija.
    Zaključeno je da konkretne prijedloge i odrađene radnje po dogovorenom dom zdravlja iz Rijeke dostavi do 08.07.2019., a dom u Ivancu i Zagrebu do 05.07.2019.
  2. Svi partneri redovito objavljuju novosti po projektu na svojim internetskim stranicama.
  3. Sljedeći sastanak je načelno dogovoren za rujan 2019.
  4. Nije bilo dodatnih pitanja ni diskusije. Sastanak je zaključen u 14:30.

Bilješku sastavio: Gojko Štulina, HPC

 

 

podnozje

 

volunteerMala

Volontiraj i ti!

"Ako želiš učiniti pravu stvar u pravo vrijeme, onda pokloni to vrijeme našim korisnicima, i to je to!"

VolonteriZahvalnica2016


zahvalnica2016

volonteRI200px

grb